Baby asyik sedu

Baby sy skrg day 9. Kerap sedu. Ada tak petua untuk hilang kan sedu baby. Kesian tgk dia x lama asyik sedu ja. Lagi satu baby sy x pandai sendawa. Dah cuba semua posisi sendawakan baby tu tapi masih xnak sendawa juga. Ada tak petua nak bagi baby sendawa dan hilang kan sedu. 😣#firstbaby

1 Balas

letak tissue basah kecik ats dahi. nampak silly tapi menjadi. baby mmg x pandai sendawa. mmg jenis lama gila tepuk baru burp. time sendawakan dia tu kne ltak pressure kt perut baby. contoh kalau ats riba, lutut kita tu kt perut baby. kalau ats bahu, tulang gagah(clavicle) kt bahu kita tu ltak perut baby kt situ. sy mula2 ssh jgk nk sendawakan baby. cari2 tips mmg menjadi. cuma mmg bkn sekali dua je tepuk akan burp. kdg2 lama. kdg2 try burp meniarap x jadi lepas tu dukung ke dada menjadi. lama2 pro la tu. good luck

3y ago

then study anatomy bdn baby. perut dia kt bhgian kiri badan. tepuk2 kt situ insyaAllah cepat skit