Baby meragam

hye mommies, baby sy baru masuk 25 days, tp sejak semalam dia asyik meragam, pukul 4 pg baru tido.. minyak dh sapu, pampers dh tukar pn still meragam jgk.. adakh perkara ni normal? dan ad apa2 tip x utk tangani masalh mcm ni, sy dh buntu dan penat sgt sebb kena berjaga mlm, suami pn dh kena masuk kerja xblh bergilir nk tenangkn baby?

8 Balas

Anak sy pun mcm tu..sekarang dah 4bulan pun mcm tu lagi..sis try bedung & dodoi..pasang whitenoise ke..org ckp high demand baby..nk mengempeng je..sy pun masih try n error..buai dah pakai, bedung bpeluh pulak, jadi sy try je..kalau sis dukung die nangis ke diam?kalau diam myb die nk kena dodoi & dakap..mcm dlm rahim dlu2..

Kene tau punca dia.. Dlu anak sy nggis mcm tu sbb bilik tido sejuk sgt dia xbiasa. Yela dlm perut kan panas. bile bwk dia keluar bilik terus dia tido.. And tiap2 hari sy akan tuamkan perut dia tiap kali lepas mandi pgi ptg malam..

Ank sye pun mcm tu ,smpai umur 2bln..msuk 2bln lbih dh ok dh..tido nyenyk mlm..

Normal baby dalam hari Macam Ni sikapkan. Belum biasa dunia luar. Bedung baby and dodoi Tak?

Cuba pakai barut selepas sapu telon. And buat urutan bayi, mungkin dah kembung.

Normal tu

Normal