Kerap meragam & menangis tanpa sebab

Hi. Nak tnya ada x ibu2 sini anak 6 bulan mkin kerap menangis & meragam? Dh buat semua benda utk dia. Tukar pampers, bagi susu, urut perut semua. Tapi msih jugak menangis. Kdg tiba2 je nangis. Nangis bukan yg biasa2, jnis berteriak mcm kena dera smpai sy & suami buntu dh nak buat apa. Ada sape2 tau ke knpa & ada tips tak utk handle baby mcm ni? Please ibu2, tlg sy. Sy penat, nak nngis 😭😭#firsttimemom #advicepls #firstbaby #pleasehelp #bantusharing #ingintahu #firstmom #FTM

3 Balas

Macam Anak saya jgk dulu. Fasa beralih bulan. Mmg agak struggle sikit. Lagi2 Kalau sorang2 yg handle. Saya xtau la org lain ada cara lain. Selalunya pampers, susu atau check badan if kena apa2 ke,suhu ke. Lepas tu If xtau jgk, saya biarkan Dia lepaskan ragam Dia. Biar Dia nangis sndri dalam 3min cmtu,saya akan tgk je, Baru saya angkat, peluk and baca al fatihah, 3qul, kursi hembus Kat umbun2 sambil Gosok dada Dia bgi tenang. Pastu Baru la Sya ckp pelahan2 smbil peluk anak. Alhamdulilah.. Yang penting masa puan peluk Dia, puan kena tenang, heartbeat kena relax. Budak2 boleh tau Kalau Kita gabra.

cuba alunkan zikir atau psg ayat² ruqyah sis...moga bersabar ya sis... tengkn jiwa,hati .... insya'Allah bby makin relax

pasang ayat ruqyah