maltofer. .

Hye mom gojes smua. .sy nk tya,cara minum maltofer ni mcm kta mnm ubt tmbh drh yg lain kah? Btlkh cara sy ni mnm ubt,2 jam sblm mkn tu lps mnm ubt tu 2 jam slps mnm ubt baru lah sy mkn isi perut.. Ni cara sy mnm,tp masuk maltofer ni kali k 5 saya tukar ubat..ni ikhtiar terakhir klu xnaik lh hb sy,lepasni kena jarum lh 10x,tuk tmbh hb. .

2 Balas

sebenarnya dah betul cara sis makan ubat tu,cume dulu sy pn ada masalah HB. single digit mse 26w..dah pernah try maltofer memang tak berapa nak jalan. sekarang sy consume iberet folic dua kali shari (satu pagi satu malam sblm tidur) baru la hb sy naik dgn sendiri.syukur sekarang 33w. conclusion nya,boleh jadi ubat tu tak sesuai dengan kita. jadi kita boleh cube ubat lain. sy bagi cadangan saja ya sis 😊

Klu maltofer x de mslh mkn wktu bila.. klu slps mkn pape blh trus amk maltofer sbb dia x sma mcm ubt tmbh darah yg lain.tu doc & nurse bgtau sy la..