tak ada selera makan

hye ibu2 semua,sy nk tanya dan mintak pendapat,kandungan sy baru 16mgg3hari,tapi smpai sekarang sy masih x de selera mkn,klu mkn pon ckit tapi kerap tu pon sy kerap muntah,setiap bulan checkup berat bdn turun,adakah normal semua ni??ape perlu sy buat ibu2??memadangkan ni kandungan pertama sye..

8 Balas

sy dlu teruk ank first... dari awal mngandung smpai lh nk bersalin... kerap sngt muntah, selera nk mkn pon tkde.... smpai nk masuk bilik air mndi pon xnk jugak... muntah je dri pagi smpai mlm... klau sy ddk dlm bilik je tekak sy okey... tngok mknan pon tak nak... tpi sy bnyk kn minum jus oren, dgn mkn buah, susu, yourgert

Siannye awak.. Kalau makan mee pon awak xselera ke?? Makan byk2 buah, atau boleh cube makan quaker oat.. Sy kalau xde selera sy suke makan bubur.. Bubur kosong pon jadi janji panas2..

sama mcm sy . sblm pregnant berat 44kg . buat buku pink 12 minggu , berat jadi 39.2kg ja . Alhamdulillah skrg 28 minggu berat naik jadi 47kg . selera makan dh makin bertambah2😂

cuba makan sup2.. sebab awal2 mmg macam tu. sy trimester pertama pun tak lalu makan sangat

Try makan buah² kering sis,kurma, aprikot,prune dan buah-buahan..

yaa ibu. ini mmg norml.. sy pun masa trimstr 1 rasa mcm ini juga

try makan bun kosong. jnji dpt makan sikit dn minum air suam

normal.. try mkn roti bun..jgn biar perut kosong..