Tak tau nak makan ape

Sy lapar nak mkn tapi tak tau nak mkn ape... Setiap kali makn mesti xkene ng selera... Kalau mkn pon mesti rase tak puas.. Mase pregnant ank pertama semua boleh makan.. Ade tak ibu² same mcm sy.. Ape yang ibu² buat..

9 Balas

sy pun dh 16 weeks selera mkn masih lagi on off.. dlm sbulan sampai 3kg turun berat... sy ingt sy je yg xnormal rasa nak mkn tp xboleh nak mkn.. pastu rasa xpuas mkn.. mybe sb xmkn nasi duk mkn benda mengarut mcm roti la pasta la.. sy pun xthu nak buat mcm mana.. duk mkn buah je sbgai snek.. 😅😅 seronoknya tgk org preggy mengidam mcm2.. sy ni slera mkn pun on off mcm mna la nak mengidam..

saya pun tak lalu mkn.. bila x mkn gula dlm bdn naik... huhuhu.... saya suka sup sup... contoh soto.. meehon.. nasi pun kene paksa.. tp lebih pada mkanan berkuah. kalau x amik nasi saya akan ambil 3 keping roti wholemeal.. buat scrumble egg.. letak tomato.. n thousand island.. da cukup atau mkan salad seafood subway... huhuhu... roti pun okie... tunggu dapat selera nanti.. maybe okie nanti

saya masuk 25w baru selera makan okay. puas suami pujuk makan, beli macam2. semua tak selera, kalau makan keluar balik. tapi kene makan jgk, kuatkan hati makan demi anak. masuk 27w masalah lain pulak. nak makan semua kena jaga, nanti gula naik. skrg dah bsp. asal nk bsp nangis sbb nak kena jaga makan, seksa nak puasa. 😂

Saya pun tak ada selera nak makan..berat badan pun turun..nak makan yang pedas2 masam macam tomyam tapi bila dah ada depan mata,makan sikit je..lapar tapi tak tahu nak buat acana 😞 loya teruk sekarang.. #firstpregnancy #6weeks

sy smpai tahap suami ckp order la apa pon.. sbb bawak pi kedai yg tu xnk mkn. yg ni taknak. tp bila terlintas dlm kepala nk mkn sesuatu.. mmg ngam tekak kalau sedap. kalau xsdp suami jugak hbskan. smpai skrg 16w gitu.

samalah...😪perut laparrr sangt ..nk makan..tpi bila makan serba xkena(jdi xsedap)..dah makan nk kluar blik... nk masak sendiri xboleh😭😭...(8weeks)

samala..sy sejak 2 3 harini mcm tu..kurang selera nak makan tp lapar...bile makan sikit je..mesti xhabis.. #32weeks #babyfirst

sama ngn sy skrg 12w. mkan mknn masak sendiri semua xsedap even husb ckp sedap.tapi kalau makan luar semua ok je huhu

3y ago

hehe sbar jela hadap 1st trimester ni😂

sama la saya ,nak mkn pun tkthu mkn apa . hm ,anak first