Meluahkan sahaja

Husband yang suruh berhenti kerja . Lepastu kereta ada nak kene service . Bila saya ckp takde duit dia buat muka pula . Saya dh cakap dh kereta tu jual je kalau taknk tolong bayarkan . Saya nak hantr pengasuh dia tak bagi sebab takut anak lebam2 balik mcm seblum ni hntr ke pengasuh . Saya mmg ada je duit dalam account tpi saje taknak keluar duit . Sebab dia ada duit je nanti bagi abang dia lah apa lah . Saya tau family dia lagi penting tapi em saya nak bekerja semula dia tak bgi pula . Banyak kali dh saya minta nk kerja part time je .

4 Balas

sye surirumah sama mcm awk, dulu masa kerja ada kereta. bila dh berhenti xboleh nk manage sbb xde income source, nak service nak renew roadtax insurance semua. so sye amek iniciative jual kereta sye. duit tu sye settle kn hutang tertangguh dulu. lebih sye buat modal business. sye go for bundle baby. beli bale premium 15kg. modal dlm 4++. so buat dari rumah je. jual online.nowadays nak crik pengasuh yg btol2 penyayang susah. awk boleh je niaga dari rumah. byk je business boleh buat. nak ikut trend bundle boleh. bundle baby ramai org carik, bundle baju mengandung pon ramai org carik. x pon jadi agent baby food. tapi kne modal beli freezer. ade little nur, fawwaz, and so on. ramai je ibu2 bekerja yg crik baby food ready to eat. dgn cara awk cerita laki awk tu, better u carik duit poket sendiri, u ada duit utk beli brg sendiri. sbb laki yg lagi penting kn family dia dari anak bini nii, sorry to say, xkn sanggup bergolok gadai utk anak bini. utk family dia potong leher pon sanggup.

semoga sis dimudahkan urusan.. btw saya sokong sis simpan je duit sis.. dah suruh berhenti kerja tu laagi la kena suami yg bayarkan semua yg biasa sis bayar tu.. laki kalau ada duit lebih nanti akan habiskan ke lain plk

Cuba slowtalk dengan suami. Ya ibu² memang akan rasa susah bila takda income sendiri at the same time dilemma juga kan anak takda sape nak jaga. Moga dipermudah urusan ya mommy

Moga dipermudakan semua mama sikap suami begini kena berubah.. bekiranya sama isteri walhal isteri sudah melahirkan anak untuk nya 😌