Hukum suami suruh isteri bekerja

Salam hai saya baru lepas beranak plan nak rehat la kejap duk rumah jaga anak .. tapi suami paksa saya kerja .. ungkit pasal bagi makan bukan sekali tpi selalu .. duit nak beli brg dapur saya guna duit anak . Kira hutang duit anak dulu . Lepastu dia bayar . xlebih xkurang .. wajib ke saya taat permintaan dia untuk segera bekerja .. saya xthu nak tinggal anak kat mana .. dan saya tiada kenderaan sebab saya duduk dipedalaman .. saya sedih sngat sebab dia mengungkit bagi saya makan lepastu panggil biawak hidup sebab saya xdpt nak cari duit .. menyusahkan je dia cakap .. saya nak balik rumah mak saya , tapi saya tkde duit . Apa yg perlu saya buat , saya buntu .. saya sekarang mcm xde tempat bergantung . Suami saya anggap saya org luar je .. saya rasa xdisayangi langsung .. dia selalu cakap dia sayang anak je .. klau x dah lama dia cerai saya .. puncanya saya tegur dia main judi dalam henfon tu .. kami org susah duit selalu xcukup sebab dia beratus seminggu hbiskan untuk main game judi tu .. tpi ngan saya berkira plakk .. dia berkira sngt ngan saya . Benci sngt kat saya .. mmg sayaa nak kerja tpi bgila saya masa untuk berehat kejap . Sumpah penat #firstbaby #firstmom

4 Balas

alhamdullillah saya suami xbagi kerja , dia bagi duit gaji duk rumah jaga anak je . dia xbagi tinggal anak kat pengasuh sbb mcm2 kes sekarang kan , kuat semangat ya sis ,semoga suami sis berubah jgn putus doa ,pada pendapat saya perempuan zmn sekarang better ada income sdri la , sbb kes mcmni bnyk jadi . saya doakan urusan sis dipermudahkan .. sis stay mana ya ?

12mo ago

alhamdullillah tu rezeki awak

kesiannya awk😭jgn stress2 ye.sy doakan sis sentiasa kuat.klu sis nk balik rumah mak,mnta la mak sikit duit tuk balik.tinggal je suami mcm tu.xguna..sy rasa sy boleh faham apa yg sis rsa..sy doakn sis sentiasa kuat dan dipermudahkan urusan.💪❤️

cari duit tu kalau iktkn suami yang kena bagi makan minum istri dgn ank bkn kerja isteri. so sis xprlulah ikt ckp dia. kalau sy tkde duit sy dduuk je rmh mk sy. nnti pandai2la cri keje dkt dgn rmh mak. aslkan ank bkn org lain yg jaga.

Hope sis kuat💪🏼 jgn terlalu stress nnti anak jadi mangsa .. ape2 pon banykkan istifar.. sepatutnya mmg lelaki yg tanggung semua tu .. mmg tanggjawap dia .. sis balik la rumah mak .. tok jaga sis sementara