hubungan seks selamat seawal minggu berapa ?

Hubungan seks selamat bila ?

12 Balas

masa anak first tu taktahu la sbb hormon berubah ke apa . hari hari on . masa tu taktahu lagi yg ada risiko kalau badan tak bole terima if bersama . tapi alhamdulillah so far ok . . time tu yg tahu air mani laki bagus untk kandungan . anak first pulak , mmng buat yg terbaikla . walhal gap 3-4bulan gakla lepas kawin baru lekat . . ni yg second , kurengg sikit . tambh pulak skrg dh third trimester .. mcm dh tk bernafsu .

saya tak pasti tapi saya teruskan bersama suami selepas seminggu saya tahu saya pregnant, dalam usia kandungan 5 minggu masa tu. mula2 takut jugak. tapi lepas dah tahu posisi yg selamat dan selepas bersama tiada pendarahan, saya dan suami bersama macam biasa.

4y ago

saya dah 25 weeks skrg

atas diri masing2..saya masa mula2 tahu pregnant takut jgk nak bersama lagi2 first baby..tp bila dh tau boleh bersama n tahu posisi selamat..jd lega..bkn ape..kesian dekat husband😂takkan nak tggu habis pantang baru bagi kan..as long as x lasak2😊

sy trimester pertama kehamilan ni memng x layan sngat hsbn.. bdn asik demam dan perut kembung. nasib baik abng faham.. sesekli boleh lah.. tp x pasti semingu skli.. trkadang dua minggu baru on

asal badan masing2 . mcm sy kndungan dr 6 week smpai skrg 11 week still miss v xbgi kerjasama asyik sakit jer . tapi kalau sis ok jgn lasak2 sbb trimester pertama masih baru baby kat bawah lagi .

4y ago

cakap gan husb dah boleh cuma jgn lasak2 . nt trimester ke 3 d galakkan bersama sbb senang bukaan nt .

sy br masuk tmster2.. ok je, tmster1 on je cuma jgn lasak² sgt laaa. ikuta atas ketahanan diri masing² jgk, if ada bleeding better check klinik and stop dulu bsama

selagi tiada pdarahan selamat je. klau sebaliknya baik tggu 12w baru bersame. #22Nov20

ikut ketahanan badan😁 sy awal ii mengadung sampai kandungan 36w okey je..

kalau sy bersama cuma 2mggu skli n buang luar ..lps kndungn 5bulan bru smggu skli ..

4y ago

jangkitan kuman dari mana ? dari air mani suami ka ???? bukankah air mani suami bagus untuk kandungan ?? sbb saya ada baca mcm tu .

sy ok je. cuma 1st trimester 2-3 hari sekali. skrg 2nd trimester bila2 je.

4y ago

makin perut membesar makin menggoda kan 😄