4 months pregnant.

Hubby doesn't try to put his hand on my belly. Only did it when i hold his hand to my tummy. Normal?

245 Balas

i cerita kat husband ada lelaki tu tak nak letak tangan kat perut wife dia and bila wife dia tarik and letak kat perut je dia akan pegang. i didnt expect long answer dari my husband. dia kata ini dari perspective lelaki la. betul ke tak hanya tuan badan je tahu. my husband kata kena tengok juga keadaan pasangan tu. adakah husband the only bread winner in the family atau wife kerja juga. kalau husband sorang je kerja maybe dia tengah susah hati. bukan dia tak excited nak dapat baby but maybe bila dia pegang perut wife dia, day by day dia akan dapat rasa baby tu makin membesar jadi makin besar maksudnya makin dekat tarikh nak bersalin. many things yg dia kena fikir, duit hospital, pampers, susu...itu ini. senang cerita tanggungjawab makin bertambah so mungkin dia susah hati. bukan dia tak sayang baby tu or wife dia...tengok situasi hidup dan pasangan masing2 katanya...kalau memang dia sengaja je tak nak pegang, financial tak ada masalah...dua2 kerja. wife pun willing nak kerjasama dalam context jaga anak...tapi dia tetap buat donno dekat wife and baby dlm perut patut sepak je lelaki macam tu. apapun jangan cepat melatah. discuss...tanya elok2...tanya husband sendiri jangan tanya orang sebab jawapan setiap orang berlainan. fuhh...panjang lagi husband cakap tp malas dah nak taip hahhaha...jangan susah hati sis. discuss je with ur husband. tanya je direct lagi puas hati.

2y ago

walau pun status lama tapi sya nak balas jgak 🥲😂