Due date dah dekat(17/8/20)

Hrni dh 38w3d.. tp blom ada tanda2 besar nk kluar😣 just malam2 dy mngeras kjap..pstu aktif lg..n kdg2 just sakit ari2 je.. dh cuba byk jln n bwt squat.. tp mcm xde tnda pon😭 risau tkot overdue.. ni first baby..pliss mommy share tips nk bg baby kluar sblm due..

Due date dah dekat(17/8/20)
17 Balas

yg org selalu share..kerapkan bersama suami...baca zikir nabi yunus banyak2..sujud lama2...buat ketuk ketampi...minum air kelapa fresh..pujuk baby suruh keluar cepat..ni apa sy baca la..sy pun tgh tunggu ari je ni..baru nk masuk 38 minggu..

4y ago

Samaa laa...sy pown ank 1st...38 week...

Semoga dipermudahkan urusan bersalin nanti. Allahumma Aamiin 🤲🏻 Macam saya, Alhamdulillah bersalin anak 1st on 37 weeks, normal bukan sebab gdm atau masalah lain. Saya amalkan banyak berjalan since 1st trimester sampai dah nak bersalin.

boleh cuba tawaf shopping complex 😅 tapi pastikan berdekatan dengan tempat nak bersalin,.dan prepare barang dalam kereta siap2 tapi kalau kawasan berisiko virus mungkin kurang sesuai..jalan2 area rumah/taman jela☺️

Sama. Last week, ada tompokkan darah. This week, malam. Perut mengeras, belakang dah rasa sakit, baby aktif. Due 31/8/20. Saya masih aktif exercise. Especially buat deep squat & pelvic tilt back and forth.

Pujuk baby keluar sebelum due.. Saya haritu due sepatutnya 03.08.2020..tapi saya ckp kat baby suru Keluar sebelum bday ayah dia..syukur alhamdulillah.. Baby saya keluar 20.07.2020..dpt baby girl..

4y ago

wah alhamdulillah..hr2 pujuk jgk ni.. xsabar sama nk tgk baby..

Sy due 16/8 tp smpai skg xd tnda bslin... 😅 xtaw nk buat cmne da... doa kn bby kua sblm sbtu.. tdk kne serah dri n induce... ad x ap2 cre utk bby cpt kua.. sy pn 1 baby... 😌

4y ago

Bslin 23/8 41weeks induce sbb xnk kua jgk die

sis dah hujung2 ni selalu bersama suami, air mani suami boleh bertindak sebagai natural induce. and jalan kat ikea 🤗 / selalu bt squat gym ball

Same jgk sy . Da 39 weeks .. xde apa2 tanda pn. Mlm2 mengeras tu je.. harap lahir sblum due date la☺️☺️ aminnn🤲

4y ago

ameen.. tgh tggu tnda kluar je ni.. agaknya baby syok sgt dduk dlm perut ni 😂

Teruskan byk bjln..squat2 tu kurangkn,nnt menambhkn lg sakit d ari2.Cuba minum milo+butter suam mlm2 b4 tido.

4y ago

owh mcmtu.. tq sis sbb sharing.. sy xtau..kdg time jln tiba2 sakit pn sy trus duduk😂 jd lpsni even sakit pn kne teruskn jln la ye.. faham2.. sbb ni ank first.. bnyk bnde xtahu.. hehe..

sama lah mcam sya.. hari nih dah msuk 39w4d tpi takde tnda2 pun nak kluar,,risau sangat2