mil relationship

hi. how to be more close with in laws family. i feel that im too far with them. i used to silent in all aspect as i dont know how interact with them.. just feel i am outsider

8 Balas

xpe sis.. bgaul je. jgn memerap diri walau kite kekok nak bgaul. sy dgn mak mertua pn bahasa lain2 tp tetap bgaul. Suami Melanau, sy Melanau jugak tp dr kecik tu bukan mother touge kmi. kdg2 senyum n gelak je. hahaha.. suami pn galakkan skali, siap translate ape yg Mil ckap. bila dah lama2 sy boleh faham bhs tu cuma nak jwab balik agak payak sbb loghat x sm. segan pulak.. syukur skrg kami 1 kpala dan still bkomunikasi guna bahasa sndiri.. syukur la dua2 faham. mmg mcm ayam dgn itik😅😂😂