mil relationship

hi. how to be more close with in laws family. i feel that im too far with them. i used to silent in all aspect as i dont know how interact with them.. just feel i am outsider

8 Balas

xpe sis.. bgaul je. jgn memerap diri walau kite kekok nak bgaul. sy dgn mak mertua pn bahasa lain2 tp tetap bgaul. Suami Melanau, sy Melanau jugak tp dr kecik tu bukan mother touge kmi. kdg2 senyum n gelak je. hahaha.. suami pn galakkan skali, siap translate ape yg Mil ckap. bila dah lama2 sy boleh faham bhs tu cuma nak jwab balik agak payak sbb loghat x sm. segan pulak.. syukur skrg kami 1 kpala dan still bkomunikasi guna bahasa sndiri.. syukur la dua2 faham. mmg mcm ayam dgn itik😅😂😂

Tak apa kalau xcakap banyak sis. Just duduk join dengan diorang bila ramai2. Nanti mesti ada diorang start tanya2 or gurau. Mula2 memang kekok. Kalau selalu join diorang borak, dah boleh tau topik dan cara diorang. Nanti lama2 ok la. Diorang pun mesti ada usaha nak dekat dengan kita.

sama la kita sis.. sy org ranau sabah, kawin ngn suami org kl.. bila kumpul ramai2, rasa kekok.. sy pula jenis pendiam.. hmm..

sama laa.. i pulak jenis pendiam .. tp bila duduk ramai2 tu.. join je laa sekali .. at least nampak kita try to mix dgn diorg ..

Hi dont be shy to open up, its not gonna be easy, but you may start with giving them gifts or ole ole

Yeay me too, they r soo nice actually, but i just cant be my self when i with them. I dont know whyyy

You can start offering them help such as cleaning, cooking and etc

new bride ke?