gdm on insulin

how to controll gdm when pregnancy any suggestion to manage it?

2 Balas

sy pun GDM tapi on diet.. sy makan telur, oats, roti sapu peanut butter, kekacang, more protein and greens. dan air kene minum byk.. makan ikut sukatan tp kerap. hehehe.. kalau dlm sehari tu dah byk ambik karbo, maka kurgkan pengambilan makanan bergula. begitu juga sbaliknya.. sbb langsung x makan manis pn payah jugak. kene catu skit2. hehe.. selain dr tu, puan boleh bsenam - jalan kaki je.. kluarkan peluh. in sha Allah mbantu..

Hai! Pagi makan wholemeal. Tengahari mkn je nasi lauk cuma nasi jgn byk sgt. Original cake pun blh mkn byk hehe. Yong tau fu semua tu no no... Mkn sikit pun nnt bacaan tinggi.