sekadar luah persaan 😔

hmmm .. saya sedih sgt , sepanjg pregnant husb tk rjin bwak kluar jln2 .. smpai skrg sya dh 8 bulan .. bila saya ajak kluar msti je bgi alasan .. saya stress sgt .. knpe laa dia tak pham .. takde mse lansung untuk saya .. dia tak hrgai saya lnsung kandungkan anak dia .. nasib bdn laa dpt suami cmtu .. kdang2 smpai tahap saya dh tak tahan hidup cmni .. ade suami mcm tkde suami .. semua saya buat sendiri .. prgi mna2 pun sndiri .. saya harap sgt , jgn smpai saya jdi tawar hati dgn husb sayaa .. sebab saya penat brsabar ..

13 Balas

sabar ..jgn sangka buruk dgn suami .. x baik .. lagipun sis kan tgh pregnant .. kena rehat banyak .. nanti nak bersalin guna tenaga banyak .. time pantang laa kita akan penat luarbiasa .. kalau sis nak jalan2 , sis jalan2 sorg2 pon x pe .. kena positif , x blh sangka buruk .. x puas hati , luah trus dgn suami .. kita ada hak utk luah apa yg kita rasa supaya dorg tau apa yg x betul .. apa2 pon doa baik2 je utk suami .. in shaa Allah , nanti terbuka hati dia .. lepas kita luah , mana tau dia usaha utk perbaiki 😊 jadi slow talk , luah apa yg sis rasa dahtu bersangka baik .. doa sentiasa

4y ago

Hehhehe betul2...lagi satu sebab saya ni pjj...Dari Awal preggy memang tak adanya manja2 dengan hubby...ngidam ke check up ke memang sendiri..Ada la sekali 2 Suami teman g check up...

Saye tak duduk tempat puan . Saye tahu puan nk rilex ... nk ajak suami keluar tenangkan fikiran.. Pmpn ni x semua independent .. ad yg bergantung terus pade suami.. so saye takbole la kateeee itu ini.. tu sbb saye tak stay tmpt puan ...cuma puan jgn pendam jgn stress .. talk each other .. soft spoken ... maybe suami puan paham lepas tu .. Saye pun teperap lelame kt ruma meroyan 😬 Takde nye faktor permbawakan ke ape .. mmg bosan klu da lame x kua rumah .. so semoga puan slow talk dgn suami puan.. cumaaa do not compare suami puan dgn suami suami org lain.. laki ni xsukee

Sy pon suami xbwk jln jugak..sbb dia byk kerja...sy start kete sdri..angkut ank2 p jln sdri..dr pregnant ank ke2 lg...lebih senang p jln sdri...dlm perkahwinan..kdg benda yg simple yg kita blh solve sdri kalau blh jgn bsrkan...sbb pd kita nmpk mcm bsr...tp pd suami bnda kecik je..mgkin jgk dia penat..xde mood ke kan....ape ade hal....mintak duit kat dia pastu kua sdri...😁

4y ago

Yup...kita sedih pon dia xbwk jln jugak😂😂 Kalau kita sedih dia bwk kua baloi jgk sedih...kekekeke..pd sy kdg kita kena cr bahagia tu sdri....cuma kalau mcm dlu nk keluar mlm je kena soh dia bwk...mcm g uptown ke kan....tp bkn rni nk pergi rni btau....anta proposal 2 hari awl...hari2 igtkan...so bila dia nk tolak pon xsmpai hati..

Sbar ye puan.. Sjak sye preggy ni bole kira pkai jari je hubby bwak kuar jln bila saya ngidam lama bole dpat. So sye cri sndri jw. Bkn dia tak nk tunai kan tapi kesian kat dia pnat kje siang mlm cari duit utk anak bini.. Klu nk g jln pon hubby sye bkn kaki jln so sye ajk mak sye temankan. Kita kne fham kdang husband penat dia tak ckp. Kne byar sbar ye.

kalau suami tak nak bwk keluar tu, perkara biasa. nk elak puan penat atau terdedah dgn bhya di luar. kalau suami tak nk tlg puan dlm rumah tu, luar biasa. mybe dia bkn suami yg mahu bertggjwb bersama. buat anak pndai, tp xnk bertoleransi. apatah lagi kalu dh melahirkan anak. yg tu, puan kena berbincang dgn suami ya.

banyakkan bersabar ye sis, sepanjang saya pregnant pun boleh kira pakai jari berapa kali je keluar bersama itu pun kena paksa sebab nak beli barang dapur 😌 tapi saya keep positive je, saya harap sis terus kuat ye, takyah la stress dekat benda remeh temeh 😄

Saya plk..kadang2 kesian dkt husb..gigih dia tunaikn apa yg kite mintak..kdg2 sy diam kn je..kena paham situasi husb..alhamdulillah..husb ada dpn mata pon dh bersyukur..kdg2 dia nk pergi kerja pon rasa berat je hati je..nk memerap je😂

Kdangtu leh kata pembawakan budak, perangai si suami pon leh jadi lain. Seeloknya sis berbincang yaa. Jangan stress stress.

sis letak no phone suami kat sini... blh laaa kami bgtaw dia... sbb sis ckp kat sini husb sis tak tahu juga...😁😁

4y ago

Sis niy sekadar luah perasaan je tu..Kita boleh nasihat Pon dia dh tenang..so klau xleh nk tenangkan dia xyh la perli..😇😇

Sabar sis. Maybe sbb PKP kot? Dia risau kan sis dan baby tuuu...