kenapa suami suka tengok fon berbanding isteri sendiri

Tgh pregnant ni kita msti la akan rse sensitif 2x ganda kan. tgok pula suami sbelah kita hadap fb jee. time keje dhla takde msa layan kita sgt, bila cuti pon hadap fb je. kadang2 luah dia tk sedar pon salah dia lagi menjwab macam dia buat tu betul je tak fikir perasaan kita. mcm mana nk buat dgn suami mcm ni? penat nk luah.. sedih.. dah la mengandung anak dia. taktahu nk luah kat mana. bukan nk bkk aib dia. tapi takde tmpt luahan.

4 Balas

saya ada BPD. BPD ni semacam queen control, masa dan perhatian suami mesti pada saya. kalau saya tak dapat, saya mengamuk. tapi dah nak dekat setahun kahwin, dan dah masuk 3rd trimester, dia masih macam tu. hadap phone 24 jam. dia mengaku dia salah, tapi dia tetap susah nak berubah. bila hp dah habis bateri baru terkedek-kedek cari bini. tanya saya buat apa la, suruh urut belakang dia la. tapi bila tengok dia, saya rasa sedih. dia tak pernah luah masalah business dia yang tengah down. orang hari² call minta hutang, dia tak pernah cerita pada saya. saya check whatsapp dan messenger dia penuh list orang call. saya rasa layan Facebook tu semacam coping mechanism dia. Dia nak release tension. lepas pada tu saya langsung tak mengamuk lagi bila tengok dia melekat je dengan Facebook 24 jam. Saya perhati dia cuma tengok berita, ceramah dan Tom & Jerry. Bagi saya ok lah tu daripada dia cari perempuan lain teman dia meluah. Hp masing² pun takde lock. Dia guna hp cuma pandai skrol atas dan bawah je feed Facebook. 😂😂😂 jadi cadangan saya, cuba awak duduk slow talk dengan dia. tanya kenapa dia suka layan FB. sebab lelaki tak suka atau tak pandai luah perasaan dia. diaorang suka pendam. saya harap awak dan suami saling memahami dan bertoleransi.

nk buat apa? biar je la dia main fb tu. kalau nk masa, ajak keluar jalan2. kalau dia ada pompuan lain takde nye main fb depan awk. baik awk cari hobi lg bagus. baca buku ke, belajar mengayam ke, tanam2 bunga ke. takdelah dok fikir bukan2 sgt. tak bagus utk perkembangan baby

hurmm sye nk cite sikit kisah sye takut awak overthinking pulak dgn tgh awk pun mengandung ni😔 awak try la cakap dgn dia suruh dia letak dlu fon tu..masing" pandang muka and try slowtalk..

awk pon duduk sblh dia main phone je. buat x tau je bile die ckp, gelak2 sikit tgok phone tu. nnti die mesti curious nak tau. masa tu tembak la diaa. bagi tau dia apa awk rasa.

10mo ago

bahahahahahah sy buat mcm ni balik sis 🤣 tp tu la kdng sy bg je dia main game, knon 'me time' sbb dia buat kje rumah smua. xpun sis menepek je sblah dia ckp "nk tngok sama2"