bukaan baru 1cm

hii mommy semua, nak tanya, macam mana ya nak cepat kan bukaan jalan,dah dah 39w 3d, air ketuban n darah atau lendir belom kluar, tapi sakit 5minit sekali dh ada,pergi hospital dokter cakap baru 1cm,,dokter bagi balik dulu sebab dia cakap anak sulung n baru 1cm,nak tunggu bukaan jadi 40cm lambat kalau anak sulung,ada cara tak macam mana nak cepat kan bukaan,,nurse n dokter xbagi minum air selusuh or whT,,,bow tengah menahan sakit contraction sambil main gym ball n buat sit up je

6 Balas

Sis dekat hospital mana tu bagus la beri gym ball . Semoga dipermudahkan semuanya aameen