Zincofer Tablet

Hii mommy to be ! Nak tanya . Last week masa saya buka buku pink nurse ada bagi zincofer tablet. Everytime bila saya makan , mesti badan rasa lemau , nak muntah and pening kepala . Normal ke ?

14 Balas

Normal sis..sy baru buka buku dan dr pun bagi zincofer..pharmacist suggest ambik waktu mlm sblm tido sbb akan ada effect mcm yg sis rasa..

2y ago

Yeke 😭 Okay nanti next time saya try cakap dekat nurse nak tukar ubat

Smlh sis. Sy kdg rasa cam tu jgk. Sy pernah muntahkn ubat zincofer tu 2 kali. Da la saiz dia besar🥴

2y ago

Yaaa besar 😭 Everytime nak makan rasa nak menangis hm

zincofer tu mkn sblm tdr. 2jam lpas mkn mlm. amik dgan air sunquick 0. sbb rasa dia kuat. cuba try

2y ago

Okay insyaallah ! Thankyouu ❤️❤️

Zincofer color apa ya. Sy makan iron tablet tu pun dh nk muntah