Persiapan barang bayi dan ibu untuk ke labour room & wad.

Hi, sekadar perkongsian untuk semua mommies to be. Saya packing baju baby 6 set (baju seluar, pampers, barut, kain bedung, sarung kaki tangan, lampin) x1 set labour room, x 4 set wad, x1 set utk balik Korang rasa cukup tak? Saya fikir untuk pagi, petang, malam tu cukup ke tak ya pakaian baby ni... Saya standby juga wet tisu, minyak baby, tuala baby, barang mandi baby dan barang-barang ibu. Doakan saya dan baby dipermudahkan urusan bersalin ya. Debar sangat 1st time ni.

Persiapan barang bayi dan ibu untuk ke labour room & wad.
64 Balas

Bwk je baju.. Kain napkin gan kain bedung... Tu je... Sbb first2 lpas lahir baby xkn dipakai kn kelengkapan penuh pon... Sye dlu beria2 bwk msoa.. Sarung tangan lh bagai... Skli nurse amik napkin kaen bedung gan baju je... Seluar dye x pkai kn po... Hihihi