Barang bawa ke labour room

Salam ibu-ibu semua, nak tanya korang bawa seluar baby tak ya, time masuk dalam labour room untuk bagi ke nurse? Saya dah packing letak dalam plastik ziplock: -bedung baby -barut -pampers -sarung tangan dan kaki -baju Sebab pernah baca orang share takyah pakai seluar, terus bedung je mudah. Tapi, baru ni sembang dgn nurse klinik desa dia bgitau bawa sekali seluar. Tu tiba2 jadi ragu-ragu jap. Huhu.. Ke ikut kita je eh? Or bawa je spare?

4 Balas

Lain hospital lain cara dia. Kadang tak paham bila baca experience org lain2. Ada hospital nurse marah guna ziplock viral tu kata menyusahkan, ada pula yg nurse puji sebab mudahkan. Jadi saranan saya, sis follow jelah nurse kk tu. Standby drpd takda, nurse nk guna, guna lah if taknak dia pulangkan. So far saya mmg guna romper je yg bawah ada button sbb mudah nk handle takyah pakaikan seluar

Saya haritu kena admit 2 hari masa 31w. Apa yg saya perhatikan sekeliling sy sebelum baby lahir bg pampers je. And lepas baby dah pass ke ibu, nurse suruh pakaikan baju and bedung tp ada yg xpakaikan baju, terus bedung je sebb hospital tu panas dia Ya Allah. Hospital lama xde aircond. Kipas pun sipi2 je. depend hospital juga sis. So sy decide nt bersalin nak pergi hospital lain 😂

saye baru lepas bersalin. dan saye cume bawak -baju -sarung tangan / kaki - tisu basah - pampers - bedung barut memang tak di pakai kan. sebab tali pusat baby masih basah. dan nurse pon tak pakai kan barut 😁

bawa je sis😃