Air Gula

Hi normally bila kena minum air gula dkt KK? Saya baru masuk 20weeks ?

103 Balas

Sama la date kiter minum air gula..minta2 laaa x sangkut..hurmm😪..previous prggy sangkut😥..hope yg ni x..sampai termimpi2 minum ai gula😅

Tmpt saya ni KK ada makmal sekali. Jm8 minum air gula. 2jam lps tu ambik darah. Dan 2jam lps tu lg result kluar terus jumpa doc. ☺️

Sblm minum esok pg mlm tu kene start puasa dr pkol 10 mlm...klau xnak rasa mual cgt dtg awl sbb air tu masih suam2 lg....😊😊😊

Smgu lbih dh thu result...hee...sye smgu lbih sye g klinik sja tnye result gula sye..alhamdulillah ok, normal..x sngkut..hihi

Kalau sy tak silap mnum air gula if umur kita preggy 25tahun keatas Ada history GDM And berat bdn mendadak

Trust me, air gula tak seteruk yang disangka. Just relax, and minum pelan2. Positive kan mind awak. Ok🤗

mmg muntahbtiap kali minum...huhu...tapi try p swasta air gula dia ada perisa anggur, oren.....sy minum di PKU UUM...

Wajib 2 kli pula tu spnjng preggy.. Kalo detect kncing mnis lg la kna tmbh skali lg.. Ari tu sy dh tnya nurse..

Kalau ada sejarah keluarga yg ada diabetes, kdg2 minum awal. Kalau takda, dlm 28 minggu akan minum air gula.

Kalo cara saya.. Saya trus mnum non stop.. Sbb bila berhenti.. Kita rsa nak muntah n mnum time air masi suam..

5y ago

Yeh betul. Sy pon bt mcm ni. Minum 2 kali nafas je. Lps tu nafas ikut mulut 😂