hb tak naik2

haritu hb 9.3 lps 2 minggu 9.4 skrg 9.5 adoiii naik sikit sgt tpi mkn ubat tk miss penat sis ? ada suruh mkn kurma pon dh mkn sama ?

8 Balas

cara makan ubat..pastu makanan lain yg kita makan pun bg efek. kafein2 elakkan..mkn ubat kena jarakkan dlm 2 jam klu ada mnum susu or kafein..bykkan makan sayur hijau mcm bayam..kangkung..jambu batu..oren..delima..hati ayam..kerang..air jgn kurang dr 2 liter..

Try beli jus mamariam.. Sy pn rendah. Skrg ok sy amalkn jus tu juga

Cuba mkn daging. Lps tu sayur bayam merah tu..

Try minum susu and makan hati ayam

Cuba makan ubat dgn jus oren

Try makan ubat sama masa..

Makan buah jambu hari2...

Minum air limau kasturi