Hb Low

Esok mummy ade checkup mcm biasa.. 2 minggu sekali mummy pergi checkup darah.. Mummy mmg ade masalah hb low sejak sebelum pregnant.. Now hb mummy 10.1.. Mcm2 mknan yg tambah darah mummy dh mkn and ubat tambah darah (iberet) pon mummy dh mkn tp tak naik2 jgak darah nye.. Lau esok g checkup darah x naik jugak doktor suruh mummy warded?.. Risau nye mummy ?.. #26weeks

1 Balas

Sy pun hb low 9.8..alhamdulillah skang dh naik 11.1..legaa..mkn iberet kena perut kosong..lepas 2 jam baru bole mkn..air yg berkafein xboleh minum..susu pun kalau nk minum lepas 4 jam mkn iberet..nak naikan 0.1 pun susah kn..jenuh mkn mcm2..