Naikkan hb

Hai mommy.. Nk tnye mcm mne nk naikkn hb..hb makin drop skrg 9.5 je.. Ubat da tuka dr iron ke iberate skrg try maltofer... Risau sgt.. Mcm mne cara mkn maltofer? Kn perut kosong atau mkn lpas makan?

13 Balas

sama lah sis... sy pon makin dkt due ni makin hb low, dah mkn jambu batu, jus dgn ubt spt yg doct arahkan pon ttp sama.... apa yg boleh sy kata mgkn sbb mlm xckup tidoq... makin dkt due makin susah nk tidoq mlm kdg tu 1-2j je dpt betul2 lena lps tu mmg kiri kanan lah duk pusing... last2 bgn tgk tv sampai subuh... siang je dpt tidoq.

ubat makan masa perot kosong..macam saya makan satu jam sebelum makan pg...sepanjang pregnant pg dan malam minum susu kambing...makan sayur2 banyak..makan buah2..pernah tukar waktu makan ubat tu terus hb drop..bile makan waktu pg sblm sarapan hb ok balik🥰🥰🥰

makan jambu batu sis..pehtu minum susu kambing sblm tidur...and sy ambik ganilia as supplement dlm tu mcm2 ade...alhamdulillah skrg hb ats 12 je tiap kli checkup...cuba amalkan 🤗

Saya minum coklat kurma..apa yg saya baca kurma bagus utk naikkn hb dan utk banyakkan susu badan..masa mengandung saya selalu amalkan dan bacaan hb saya x pernah bawah pada 11.5 ..

sy masuk third trimester hb makin turun sampai 11, lepastu makan kurma ajwa 7 biji selalu, setiap kali checkup jadi naik balik

Makan ubat pagi time perut kosong then biarkn sejam dua lepastu makan kurma, bagus untuk naikkan hb

sy hb cntik sy minum susu frisomum gold...pling bru hb sy 16.3

2y ago

Hi sis. Minum ni je ke. X pyh abk pe2 ubt ke. Sbb sy hb low 10.4 kena pegi check up blk dlm 2 minggu. Risau sgt. Kalau susu ni bantu i pun nk try.

Sy amalkan Vitalea shaklee utk naik kan hb....

Ambik ubat tu je. Selamat untuk kehamilan

Banyak makan jambu batu.