hb sya low

hb syg kajap 10.9 kajap 9.4.boleh th para ibu kongsikn mknan apa yg bagus tuk tmbh hb.sya dh mcm2 brusaha mkn mkanan yg tuk tmbh hb tp msih tk naik2 juga

1 Balas

Ubat yg diberikan (prenatal vitamins) kena makan pd jadual waktu yang sama, elakkan sebarang mknn kafein, bersusu dan milo 2 jam sebelum dan selepas makan, cuba makan ubat yg diberi tu dgn air delima (pati delima bancuh dengan air) dan ambil vitamin c selepas tu utk penyerapan iron yg maksimum. Yang penting makanan yg sekat penyerapan iron tu jangan selalu ambil good luck

3y ago

terimakasih..