Sape yang pernah ?

Nak tanye ade tak dalam ni yang pernah kene luka pada pangkal rahim mase pregnant 30 minggu ke atas ? Keluar lendir darah tu amik mase bape lame ye nak stop ? Sebab saye ade pergi hospital dan kene tahan wad sehari je lepas tu dibenarkan balik. Tapi sekarang pun masih keluar lagi lendir darah nye cume tak banyak lah dan perut pun tkde rase sakit. Doktor tak bagi ape2 ubat pun mase discaj tu. Gerak baby pun okey.

7 Balas

Saya kena dua kali. Masa 30 weeks, sy kena tahan wad dan doctor ada ambil sampel kat bawah dan bg masuk ubat. Sehari je warded n esok tu dh boleh discharge sbb drh dh stop. Masa 34 weeks, sy kena lg n warded for 3 hari. Darah keluar dlm 2 hari mcm tu.. doctor x bagi ubat.. hanya d suruh bedrest. Doctor kata kandungan sensitif.. kena banyak bedrest.. minum banyak air juga..

sy pernah .tp awal kehamilan la.. masuk trimester ke2 kalau x silap.. mmg x kena tahan la... mmg x sakit... tahu² darah dh mengalir kat lantai... kencing pun mcm kencing darah . dr ckp kalau x sakit n xda keluar ketulan besar ... mksudnya x bahaya.....mmg doc xda bekal apa² ubat ..

saya pernah jugak dulu..keluar spoting cklat..doc ckp mgkn luka pada pangkal rahim.. elakkan buat kerja berat2 ya sis.. byk2 rehat..tp bila dh masuk 30w keatas tu dia hilang sdri.. alhamdullillah xde pa² keluar seketul bby girl

saya kena anak 2nd.. sy pegi klinik swasta cek.. tetiba hilang spot lepas tu.. magic rasanya 🤣

sy kena bleeding tu masa 34w.doc check xde bukaan.doc ckp maybe sbb infection kputihan(candida)

sye.. tp tyme tu luka mse buat swab utk GBS.. Blek rumah da x bdarah dah..

cuba pergi klinik luar utk check