Berpantang

Harini saya dah berpantang dalam 11 hari.. Tapi saya rasa nak berpantang d rumh mak sya sndri.. Sebab d sini agak menyusahkan mak mentua ngn adek beradek nnek nya jak.. Pagi ptg adek nnek pegi mandikan baby.. Mak mentua pun tdak sihat jugak sbnarnya trpksa bnyak kja dya buatkan.. Berpantang d sini pun mcm bukn berpantang mkan saja apa yg mrka masak untuk fmly.. Sya nak berpantang d rumh mak sya sbb senang mak tau cara pantang.. Mak tau jagakan bby jugk.. Dah bgtauk dkat bapa mentua awalnya dia stju saja.. Tapi lama kelamaan mcm tidak stju tmbah lagi nnek suami pun halang sya berpantang d sburan.. Tmbah lagi klo sya d sini pun suami sya tdak mmbntu saya utk jagakan bby.. Tngh mlm sya jugak yg jga sndri.. Mcm blom ada rsa tnggungjwab seorg bapa.. Dsruh bngun pun payah jugak.. Itu sya fikirkan mau pantang d sburan supaya dya rasa mcm mna jaohan ngn ank dya sndri and tak menyusahkan mrka d sni.. Sya msih binggung tetap jugak balik rumh mak berpantang atau apa?

1 Balas

Hi mom. Mom patut buat apa yang terbaik untuk mom dan baby. Kalau mom stress, akan effect baby juga. Saya sarankan untuk mom discuss dengan suami mom juga.