saya baru masuk 2bulan..ibu ibu ada yg alami gastric teruk x ? boleh share cara atasi

harini sahaja da lebih 2x saya muntah2

14 Balas

saya pun baru mengandung 7 minggu.. last week saya kena gastrik yang teruk sampai nak berdiri pun tak boleh n muntah2, pegi hospital doc bg pentoprazol untuk consume for 2 weeks.. Masih tengah continue makan ubat tu. next week kena consult doc semula.. harap baik la dengan makan ubat ni.

saya sebelum mengandung tak ada gastric... bila mengandung ada gastric.. hospital ada bagi ubat masa tu.. kalau bab2 masa mengandung nie.. jangan asal minum ini itu.. apa lagi tradisional.. baik tanya kan doctors dulu...

mcm sy dlu doc bg ubat gaviscon.. kena makan dlm portion yg sikit tp kerap bg mengelakkan alami pedih ulu hati dan gstrik .mg puan cpt sembuh dan dpmudahkan segalanya amiin

sy masa awal2 preggy, mmg kene gastrik. sblm ni xpnh ada pun. tiap kali mkn makanan solid mmg muntah, jd sy sulamkan jenis kekacang & buah2 sblm waktu mkn utama.

sye ada gastrik sblm pregnt , skrg pregnt makin teruk, cara atasi , sye amik ubat ubt angin , ngn maalox oral suspension dlm schets (shari1x) byk kn mkn buah

sy mmg ada gastritis dr sblm pregnant..kena makan sikit tapi kerap..jgn tunggu perut lapar..g klinik doc akan bg ubat yg sesuai utk ibu hamil..

sy muntah² sampai x boleh nk makan . g hospital kata kne gastrik. harini hari kedua masuk wad. Alhamdulillah dh boleh mkn n minum.

Jangn biar perut kosong Saya pernh sebelum ini kena gastrik. Mesti makan sebelum lapar. Dan jangan makan asam semasa perut kosong

saya lepas pregnant tiba2 Ade gastrik,sblum ni x prnah Ade tiba2 Ade blh kira brp Kali prgi hospital

saya sejak mngandung 2 bulan gastrik teruk x bleh mkn nasi mesti muntah sampai doktor bgi ubt gastrik