Muntah teruk

Ibu ibu ada tips tak untuk sy yg masih teruk muntah2 walaupun dah masuk trimester kedua .

6 Balas

Elakkan bau makanan yang awak takboleh bau or takbole makan, makesure awak pastikan dulu apa yang awak taksuka n suka... Kalau teruk sangat awak kena check hospital ye sebab takut awak tak cukup tenaga

bedrest , makan buah air oren sejuk or milo. Bubur instant ayam ada jual kt supermarket, meggy kari. mmg sangat membantu untuk saya dulu 1st trimester. alhamdulillah skrg dah masuk 3rd.

kandungan sy dah 8 weeks. muntah teruk sangat. muntah 2-3 kali sehari dan berlaku setiap hari. normal ke?

sis jgn lupe mkn buah. kalau nasi x bole masok. semoga sis cpt sihat n bby jgk

Try nausea sea band, gelang hilang mual..kat shoppe ade jual

sy pun sama jgk..dh 24 mnggu tpi msih mntah2..