Keluar darah

Harini genap 39w..semalam tido serba xkena,pusing kiri sakit,pusing kanan pun sakit..sakit belakang dkat tulang rusuk hingga punggung ..bdn pun sakit habis...perut bila mengeras xblh nk bernafas..pg td bngun pun sama sakit hbis bdn..nk jln pun rasa sakit... Masuk tghari dlm pkul 2 mcm tu kluar darah fresh merah ketul2...terkejut smpai nangis 😅 pggil suami,trus bwk pegi hospital...check ctg okay..tp jln masih xde bukaan lg... contractions pun xkerap so doc sruh balik dlu...katanya nnti pecah ketuban,kluar drh byk smpai ke panties,bby kurang gerak baru dtg balik hospital .. So sy nk tnya ,biasa brapa hari bru ada contractions kuat,pecah ketuban selepas keluar darah??

2 Balas

depend awak. mcm sy 1st baby turun drh dulu. pergi hospital xde bukaan dgn contraction lg. doctor bg balik. esok pagi tu baru start sakit contraction pergi hospital 4cm dh. mmg boleh masok LB terus. doctor pecah kan ketuban dlm LB. petang bersalin. 2nd baby pula sy rasa contraction makin lama makin kerap. pergi hospital dh 4cm juga. tunggu nak masok LB air ketuban pecah. keluar sekali lendir darah. masok LB xdn sat tu bersalin

1y ago

allah. sian awak. semoga urusan awak dipermudahkan. semoga awak dn baby baik2 sahaja ya. sy dengar pon naik risau🥺

Depends mommy. Kalau saya induced so malam keluar tanda esok dah bersalin