boleh ke tukar ubat lain

korang yg makan ubat zincofer ada ke yg bila telan ubat tu xberapa minit dah rasa loya then muntah teruk, lps tu klw kita ckp dgn doc nak tukar ubat nnti dia tukar ubat apa eak, sbb pagi ni sy makn ubatnya tu xsmpai setwngah jam muntah balik then rasa dia hnyir²#seriusnanya

2 Balas

Boleh tukar saya dah bagitau nurse and doc yg saya ambil luar saja mereka ok sebab dulu first baby semua ubat kk tak dapat dimakan comfirm muntah,sampai nak bersalin baru ok sikit itu pun sebab saya terpaksa lebihkan makan makanan tmbah hb,sis boleh try beli dekat farmasi nama dia “centrum” itu vitamin dari a-z ada,saya makan ubat tu lepas makan sarapan minum bersama air coklat/milo pun ok 😂first checkup nurse pun terkejut hb naik 13 ke atas

9mo ago

Boleh je,cakap je tak dapat nak telan/termuntah makan ubat kk,nanti awk try bawa juga botol ubat tu ke kk kalau ada checkup jumpa doctor

boleh