Baby Kecik

Harini dah masuk 34weeks and tadi checkup sekali scan. Haritu scan jantina baby tak nampak sebab dia kepit. Harini nampak and baby boy! hehehe. Tapi dokter cakap baby kecik untuk usia yang dah 34minggu. Patutnya 2.5 keatas tapi baby 1.9 je. Doct sarankan makan telur rebus 2biji or ayam rebus setiap hari. Mommies lain ada pengalaman yg sama tak? Huhu first baby, risau pape jadi ☹️

2 Balas

Okay lah tu sis .. anak sy kluar 2.55kg ngam2 rezeki tak koyak lagi heheh .. tapi kalau nak tmbah berat anak ikut la saranan dokter .. hehe tak salah jugam ikut saranan dokter sbb dorg lebih arif kan .. selain mkn ayam gn telur rebus .. mkn manis2 sikit gula buat bby besar .. takpun try minum anmum

Betul tu ckp doktor, baby cpt bsar ade vitamin kalau rajin makan telur , roti , sayur sayuran , minum susu insyaAllah sis 😘