Takde tanda bersalin

Hi saya dah 39 weeks 4 days harini. And due date sepatutnya 10hb ni. Tapi still takde tanda nak bersalin. Kadang2 tertunggu jugaa macam mana ya tanda2 tu sbb kita first mom . Anyone ada tips ? #firstbaby #firstmom

13 Balas

kita due date harini awk 8.5 tapi tk ad tanda siap masak lagi pepagi buat bekal suami hahahahah pastu harini kena g checkup utk dpt tarikh ke dua bersalin if tk bersalin juga serah diri 😂😂 ya allah swtku minta baby nyaaa kluar sblum tarikh keduaaa tknkk bersalin paksa 🥹🥹🥹 seriauu bila orang cerita , doakan saya ❤️🤲🏻 but dua tiga harini sy kerap bersama suami utk bukaan cepat bersalin n berjalan naik turuntanggaa tapi belum ada tanda pape juga semoga awk dipermudahkan segala urusan bersalin

12mo ago

Senasibla kita due pon sma

due kita sama. ada rasa sakit sikit mcm sengugut tp kejap je. masih boleh tahan . Nak pegi hosp pun mcm fikir 2 3 kali haha sbb sakitnyaa kjap2 je .

12mo ago

Yekee . Saya pun dah dapat tarikh serah diri. 16/5 dr dah bagi. Dia check dulu air ketumban semua cukup. Sama2 kitaa berdoaa sis. Debauu jugaa hehe

Hi saya pun due data 10/5 tp saya terpaksa bersalin awal, iaitu melalui induce🫠 saya pun first mom, alhamdullialh saya slmt melahirkn pada 7/5

12mo ago

Sakit tak kene induce?

Klau saya laa bru ni .. darah keluar duluu bru air ketuban .. saya induce belon sbb darah keluar ketuban tk pecah un .. contraction non stop

12mo ago

Ohh yeke. Sekarang bagaimana keadaan awak ?

saya pon first mom. Due 11/05 ni. Tapi baby masih selesa dalam perut. seminggu ni asyik mengeras ja. semoga urusan kita semua dipermudahkan

12mo ago

InshaAllah semoga urusan kita dipermudahkan ya.

due kita pn sama sis, klau xbrsalin jgk hrnie jumaat nie msuk ubat.. doakn saya supaya baby kuaq sblum jumaat nie.😂😂😂

12mo ago

Semoga dipermudahkan dan baby keluar sebelum jumaat ni . Aminnnn . Nanti update tau dh bersalin ke belum hehe

sya pn tkde tanda smpai la 40mggu , cun2 due prgi hospital , kena ward dlu dh hari kedua doctor paksa pecahkan air ketuban

12mo ago

Hmm yeke . Now awak dah bersalin ?

banyak kan berjalan. buat senaman turun naik tangga. insyaallah semoga dipermudahkan ❤️

12mo ago

Yess saya berjalan je ni keliling rumah semua. InshaAllah terima kasih ❤️

Sama jugak takde tanda apa2. Cuma kalau malam2 tu selalu la sakit2. Kdg2 stress jugak tunggu2 tak datang2

12mo ago

Ye malam je macam tertunggu2 sampai tak boleh tidur gelisahh je kan 🥲😌

Sama saya 10/5 belum lagi. Kalau still belum next week akan induce. Saya first baby

12mo ago

Sama laa kita. Semoga dipermudahkan urusan awak ❤️