Rambut gugur.

Hari2 mcam ni, lama2 botak mama oii.. ni faktor usia atau salah pilih syampoo eh?!!. Mommies ade yg alami masalah serupa ke?..

Rambut gugur.
20 Balas

Rambut saya dulu gugur selama 2 tahun byk mmg sampai nipis, hormon badan kita mmg akan berubah mgkn salah satu faktor permakanan juga. Sis boleh cuba mcm saya buat... 1. Minum air putih byk 2. Gunakan shampoo yg ada jojoba 3. Sapu minyak (baby oil) yg ada zaitun lepas mandi basuh rambut. 4. Perapkan rambut dgn santan selama 30 minit, boleh buat 3 or 2 kali seminggu. Insyallah buat akar rambut kuat balik dan rambut sihat.

Tq.. sudi komen momies semua.. sy rase the best solution.. sy gunting rambut dulu la.. sementara belom preggy ni.. nanti klu ngandung, rambut panjang da boleh buat simpul mak enon time berpantang nanti...😅😅😅😅

rambut sye lagi terok gugur smpai cm nk botak so sye makan vitamin rambut sugardollbynnxfaeza rambut mmg tumbuh balik dan ibu mengandung pon bole consume sbb ingredient dia ade folic asid jugak..

Kalau lepas bersalin, biasa nya akan gugur banyak. Akak sy dlu lepas bersalin rmbut dia gugur byk segenggam blh dpt. Tp sy lepas beranak and preggy blm gugur. Ni skrg anak dh nk 4bulan baru nk gugur byk 😢

saya pakai shampoo ni , sangat bagus , dulu kerap gugur , tapi lepas pakai ni dalam seminggu hanya 3 kali , rasa kurang gugur lagi2 waktu sikat rambut sampai takda gugur pun ada kadang2

5y ago

sy pkai y nie...kire dh ok la... tak mcm dlu... sekali sikat dh 1 gengam rambut gugur.. smpai npk sgt dh botak.. lps gune mmg kurang gugur

Sy dari zaman anak dara rambut jenis gugur. Dah pregnant lagi kuat gugurnya. Dah macam nak jadi pulau je kepala ni 😴

sy pun gugur mcm ni. then baru semalam sy pi potong rambut pendek habiss. baru kurang sikit gugur. kalau tk hari2 nak mengutip

5y ago

sy pun rebonding jugak dah setahun dah. tapi rasanya lepas rebonding makin menjadi2 dia gugur haha

Sy punya vacum penuh rambut je..rasa nak botakkan je rambut ni...sikat gugur..mandi gugur...ikat rmbt gugur...pening

Sma.. Rmbut ggur .. Bru 2mggu lpas tukar syampoo baru .. Xkn xssuai .. Atau hormon preg .. Alahaiii

sy sblm. pregnant mcm tu la, byk gak rambut gugur.. tp mase pregnant elok plak rambut xgugur..