Rambut gugur selepas bersalin

Semenjak anak saya dah masuk 3 bulan haritu, rambut saya dh mula gugur. Banyak je gugur sekarang rambut saya dh menipis. Risau je dia botak sebab dulu saya pernah alami keguguran rambut sampai nak botak rambut saya🥲 pandai ke rambut ni stop gugur? 🥹🥹

2 Balas

Normal awak lps bersalin rambut gugur + lagi lagi kalau anak kuat menyembur lagi la banyak rambut gugur . Saya bi dah sampai husb ckp udah ler nakk oiii mak engko rambut depan tu dah sampai nampak dahi luas 🤣 . Nnt dia akan okay sendiri sis . Banyakkam bersabar ye

5mo ago

🤣🤣 aaa tu laaa.. hrp cepat2 ler okay. Tk sanggup nk tngok rmbut bergumpal je dkat lantai🤣

Potong pendek, lps tu apply hair tonic setiap hari sis dkt tmpt yg dh start lubang2 botak tu. Itu je sy buat sis. Jgn risau rmbut prmpuan cpt pnjang sbb hormon kita.

5mo ago

Ok baik.. mmg plan nak potong pendek je lepasni. terima kasih ye🥰