Saja nak share info.

Hari tu tanya nurse, baju baby masa kt LR nanti kena complete head to toe ke? Nurse pesan just bawa: 1. Baju & seluar 1 set 2. Pampers 2 3. Kain bedung Takde barut, sarung kaki n tangan pun. Bedung terus. And bila masa baby akan mandi? -nurse jawab : baby takkan mandi kt hosp. Tak sempat. Lepas lahir just lap lap je. Biasa keluar hosp baru mandikan baby kt rumah.

1 Balas

masa sy bersalin brg bby yg bwk dlm labour room mcm yg nurse pesankan tu la. pakaian, pempers dan bedung. pastu brg yg masuk ward sy packing asing. esok pg nurse mandikan baby.