Newborn Checklist

Ada lagi ke yang saya tertinggal. First baby xda pengalaman 😂 *1) Pakaian* - baju siang - baju malam - Sarung kaki/tangan - Topi - Receiving blanket - Lampin - Barut tali corak - Bedung - sapu tangan - pampers *2) Penjagaan Diri & Mandian* - Besen Mandi - Set Mandian - Tuala Mandi - Changing Mat - Minyak Angin - Nappy Cream - Baby Wipes - Cotton Bud - Pengetip Kuku - Thermometer - Nasial Aspirator - Bakul Kecil *3) Penyusuan* - Breast Pump - Botol susu - Cecair Pencuci - Berus Botol - Drying Rack - Strerillizer - Warmer - Thermal Bag - Milk Storage Bag - Cooling Bag *4) Bilik Tidur* - Set tilam & bantal - Almari *5) Laundry* - Bakul - Cecair baju - Penyangkut baju *6) Untuk Ibu* - Set berpantang - Bengkung - Baju sejuk - Kain Batik - Stockin - Nursing Bra - Nursing Pad - Maternity Pad

2 Balas

nk mudah kan menyusu baby kt pangku boleh tambah nursing pillow

utk ibu.. scarf kepala.. lain2 ibu tlg ya😊