kencing manis

Hari ni nurse call bg tau result kencing manis... Sebelum minum air gula 4.6... lepas minum air Gula 9.4.... Kenala wat bsp selalu?? Ade x yg sama mcm sy kencing manis masa mengandung??

37 Balas

Saya pun gdm, kalau susu boleh minum tak? sebab belum jumpa dr, baru dapat call je dari nurse

4y ago

Saya pum GDM siss.. Pakar pemakanan x bagi minum susu mengandung sbb gula tinggi jd tukar lar minum susu family original.. Perisa x dibenarkan huhu

Sy pn kne...lpas mnum air gula bcaan 7.9..adoi nk nangis xkluar air mate plak huhuhu

yes sama sis! Sebelum minum 5.4, selepas minum 9.4 🤣 jenuh asyik gi klinik🤣

Saya buat bsp 2 minggu sekali..kes sbb sangkut masa minum air gula..8.1 hu..hu..

Samalah kita sis.. Saya pun sangkut jugak.. Dah control mkan pun still naik jugak..

4y ago

Hormon mase ngandung la tu puan

Sama la sy, sblm minum air gula 4.6 ,selepas minum air gula 8.8 😅

Sama.. now gula dah ok jd 3 mggu skali bsp.. tp skrg dah 32 weeks

Sy pun sgkut gdm,.. 2 mggu skli bt bsp.. Penat juga asyik ke klinik je

4y ago

Bli je puan glucometer ,,shopee ade rm40+ ade rase.. bt sndiri kt ruma mcm saye 😂 result pagi sampai mlm send kt ws nurse je

Saya pon kena jugak dr 4 terus ke 9 hmmm mood terus kelaut

Ha saya la tuh.. Udah kena cucuk insulin dh ni hahahaha