kencing manis

Hari ni nurse call bg tau result kencing manis... Sebelum minum air gula 4.6... lepas minum air Gula 9.4.... Kenala wat bsp selalu?? Ade x yg sama mcm sy kencing manis masa mengandung??

37 Balas

Awak dah berapa weeks ? Saya bulan 5 haritu sebelum minum air gula 4.6 , lepas minum 7.6 . Sikit je lagi . Tu pun dh risau . Harap next minum air gula menurun la 😂😂 tk sanggup

Sm lah dgn sy.... Mnm air gula kali ke2 sangkut kncg manis... La kna wt bsp 2 mgu sekali smpai la besalin... Moga dipermudahkan segalanya untuk semua ibu2 yg bakal melahirkan amin

Ok lagi tu.. jga makan shj.. sy mse sblm mnum da 8.8.. lpas mnum 20. Tp mmg Ada gdm dari anak sulung.. skang anak ke 3..Bru 13w... Checkup setiap 2w la smpi bersalin t..

Sama dgn saya. Tapi saya terbalik, sebelum minum 8.2, lepas minum 4.1. Nurse pun pelik kenapa sebelum minum lagi tinggi. Selalunya lepas minum gula yg tinggi.

4y ago

Mungkin lah.sebab masa tu saya puasa, bru berapa jam berbuka dh kena puasa balik utk mnum air gula. Masa buka minum air tebu. Haaa xmemasal sampai bersalin kna buat bsp😅

Sy...lg teruk..heheheh...sblm 5.2 selps minum 12.5..buat bsp...tp sebulan skli je..sy beli mesin test tu kt shopee..xpayah nk cuti🤪

4y ago

Ok tu, sebulan skli.. Sy 2 mggu skli.. 😔

Mcm akk sya sis masa pregnant je ad kecing manis..setiap kali pregnant... Tp skrg alhamdulilah da xde...pelik kan...🤣🤣

Sy punya sebelum 5.4, lepas minum 8.1.. masih tinggi. Kena jaga mkn juga sis. Jgn jadi mcm sy, kan dah insulin😂😂😂

4y ago

tp ramai ckp prefer insulin pade pil .. bsp pertama dah merah ke sis ? kene insulin tu..

Control makan ye sis saya pn 7 bulan pregnant kena kencing manis alhamdulillah dh selamat besalin bln 3 hr tu

Sis lebih kurang result saya. Td nurse baru call. Esok kena start buat bsp. Bertabahla kita

Sama saya ler sangkot pulak. Sebelom minom air gula 4.6 after minom air gula 9.2🤦🏻