Cucuk kancing gigi

hari ni kena cucuj kancing gigi.. 22 week.. ok laa.. xsakit pn.. biasa2 je. .. jd yg lain jgn takot , xsakit pn bln dpn cucuk lgi skli sbb ank 1st

7 Balas

Dia ikut org jugak, saya, alhamdulillah tak de apa² lepas cucuk tu. Tapi nurse yg cucuk saya tu ckp masa dia kena sampai demam² dia. Jadi lain² ikut orang after effect dia. Yang penting masa cucuk tu, jangan keraskan badan, nanti sakit masa kena cucuk kalau keraskan badan. Tarik nafas, hembus perlahan, cuba untuk rileks.

Kalau saya sakit juga masa 1st time kene cucuk mnggu 24 tu..peh, nk tido pon xboleh kena kt bhgian lengan tu. Dalam 3-4 hari baru ok.. Tp masa 2nd time 28weeks, dah ok dh..kebal sikit 😂

nurse tmpt sya xmesra lgsg..main cucuk je..sakit lak tu..dkt smggu besar bengkak..keras je tmpt cucuk 2..2x cucuk,2 2 mcm tu. sabar ajelah

sy pun baru cucuk..skrg 20 minggu. Alhamdulillah lenguh skjp je dlm 10 min..lps tu rasa okay ja tak sakit dah

saya cucuk masa 24 minggu.. demam terus huhu

pgalaman sy..hari pertama rilex lg..😂

brapa kali kena cucuk .. takuttt

2y ago

Kalau first baby 2x kena. Tak sakit pun. Cuma biasala tempat cucuk akan rasa xselesa/sakit. Mcm biasa2 kalau kena cucuk.