Baby Senyap Je

Hari ni dah 36 minggu 1 hari.. Pelik skit hari ni.. Xde keras keras perut.. Baby pun xgerak.. Minum air sejuk banyak pun xde respon.. Risau jugak.. Selalunya kena tunggu brape jam bru krna g hospital utk pastikan pergerakkan bayi? Tak aktif langsung.. Kiranya xbergerak lagsung dr malam tadi.

18 Balas

kekadang bby die rasa malas nk bergerak..sbb die dah x ada ruang di dalam...tapi kkdng mlm die gerak..mcm saya dah 37 minggu kena induce paksa bersalin..klu 36 minggu nnti hospital tahan pntau jantung anak setiap 4 jamsekali...klu cukup 37minggu blh bersalin..ini 36 minggu mmng kena pantau...klu rasa was2 baik cepat ke hospital...

Sis kira.pergerakkn 10 ckup x? Klu xckup mmg kne g hsptl asap..tkut bby lemas..if sis.try gune ice letak dkt perut also xrespon..means sumthng wrong inside..so better g hsptl k..mg d pmudahkn segalanya..aamiin

36w3d saya bru blk hospital.perut keras dn lmbut dr mgtib smpi pg.cek hospital doc kata ok. Pastu kata blum ckup 1 bulan.lgi brpa hari lagi akan ganp sbulan.under gdm on diet.smu ok.jo#-1-*,-uppppp0p0p

Ruangan semakin kecil, agar sukar baby untuk bergerak. If Puan perasan ada something yang pelik, saya sarankan utk terus ke kecemasan. Kita tak tahu situasi bayi dalam kandungan.

Sempat lagi tanya kat sini. Pergi hospital kat emergency tu terus sis. Takyah tunggu2 bpe jam. Kalau x sedap hati, pergi terus.

Please cepat cepat pegi klinik berdekatan ! Saya pernah ada pengalaman kawan macam ni , 38week baby tak gerak semalam , baby meninggal dalam perut ..

5y ago

hehe takpe . sy dah redha . skrg pregnnt lg dah . dah masuk 32week . kita kene kuat kerana kita tahu kita insan terpilih hehe

kalau rasa xgerak. jgn teragak2 nk tggu bpe lame. peegi je hospital. cegah sblm teelambat.main nk tggu2 xley laa cmtu

update please. jngn tunggu! kalau sehari tak cukup 10 kick pun dh risau dh.

5y ago

Tunggu result

Segera ke hospital. Jgn tunggu lg