Baby kuning lama…

Hari ke 19 baby kuning maintain 12. Dah cuba buat mcm2 masih sama lagi. Doc ckp hari ke 21 if still sama kena ambik darah. Apa lgi petua boleh buat. Saya sedih and kesian tgk baby asyik ambik darah je 😢 Update: dah ambik darah tadi.. sedih tgk baby kena ambik darah 3tube kecik tu. Semoga semuanya baik2 je 😢

30 Balas

1. Ibu jgn makan halia, kunyit, bwg putih, lada hitam 2. Ibu jgn mkn pedas 3. Ibu jgn mkn kobis (kurgkn susu bdn) 4. Mandian kuning 5. Ibu makan byk2 anggur hitam tnp biji 6. Siang baby x perlu bedung 7. Sentiasa letak baby bwh cahaya (lampu cerah) 8. Bagi bayi susu ibu & susu kambing karihome (topup klau susu bdn kurg) 9. Jemur bayi pkul 7 pagi selama 10minit (jgn jemur wkt tghri atau ptg) 10. Jgn tido dlm bilik gelap 11. Susukan bayi sejam sekali (tempoh 10-15minit) 12. Ibu minum air oren /makan oren 13. Ibu makan kurma byk2 14. Ibu elakkan memakai herba2 semasa bayi msih kuning (param, pilis, tapel, herba mandian dll) 15. Ibu jgn makan herba2 dlu mcm pati ikan haruan

1mo ago

Baby sy alhamdulillah 5 kali je checkup kuning, last checkup 4.7 dh bole stop ulg alik kk. Yg pnting susukan baby byk2,dan bykkn berikhtiar