Adakah menghadapi masalah sembelit sewaktu dan selepas hamil?
Voice your Opinion
Ya, sewaktu hamil
Ya, selepas hamil
Ya, kedua-duanya
Tidak

2737 respon

12 Balas

sedang menghadapinya 😣 edit: 45 minit lepas komen di atas, alhamdulillah berjaya buang air besar sepenuhnya setelah 4 hari sembelit. Siap cramp perut belah kanan ni. Risau betul. setelah 2 hari minum yakult biru tu (sbb sy ada gdm) selepas waktu makan malam, pagi tadi bangun tidur selalu buang angin. sarapan lepas minum susu (saya memang minum susu kambing), terus nak membuang. keluar habis. Syukur sangat nikmat membuang ni kan. 😁😁😁 Ha, lepas ni makan banyak sayur berdaun hijau dan minum air. 😁

selepas bersalin.. trauma bila ingt balik.. sampai mngis.. prgi klinik ambil ubt smbelit ttp sama.. doktor sarankan minum air bnyak2 dn mknt pisang takda perubahan.. 2 bulan kemudian barulah dh tak sembelit lagi😭

tiada masalah dalam pembuangan masa mengandung mahupun lepas bersalin.. Rajin minum air putih dan banyak makan sayur.. ini adalah kesukaan saya.. 🤭🤭🤭🤭 makan buah limau sanskit lagi...

tidak..syukur..setiap kali mengandung dan lepas bersalin tiada masalah sembelit..

Lepas bersalin susah nak membuang sebab sakit bila meneran

Ya, kedua2nya. Semasa hamil dan selepas bersalin

ya kedua2 nye..

Before n after

kedua-duanya

ya..dua²