Masa hamil pernah tak anda alami cirit birit?
Voice your Opinion
Ya
Tidak

56167 respon

226 Balas

bykkn minum air kosong... dan kalau bole elakkan makanan. n minuman yg akibatkan sembelit... sometimes susu pon bole buat sembelit ...

Sebab alah pada matformin,saya cirit birit teruk sampai kena admit..masa tu kandungan saya 14 minggu.. sekarang alhamdulillah dah 21 minggu..

4y ago

Saya pun alah metformin, so dr bg metformin XR, ok skit.. Cuma besar la pil dia nk ditelan

pernah..sbb minum susu fresh milk..mungkin lactose intolerence..tak mengandung ok ja minum susu..dah mengandung tak sesuai pulak 😞

Start 25 week tetiba satu hari cirit tak berhenti sampai 2-3 hari.. minum air kosong banyak-banyak.. Alhamdulilah.. perut dh okay..

pernah shari dua.. sbb minum anmum..rasanya x sesuai dgn sy.. lpas tu sembelit jugak 2,3 kali.. baru nak masuk 2 bln

saya 7w sehari berak 4 kali kluar msuk bilik air.. sya ingt silap mkn ke apa.. mmang akn ada cirit erk semasa hamil? #firstbaby

ya perna masa lepas raya, raya kedua cirit-birit sampai pucat muka 1 hari sya cirit-birit 🤦‍♀️ kali salah mkn kot😄

3y ago

hahaha bagitu la terlebih mkn heheh tapi nada la kmi ber-raya pi rumah orang d rumah saja kmi telampau banyak kan mknan d msak uhuhu nada tau la sllu nya klau raya nda nafsu sya mkn heheh kali ini smpai cirit-birit hahaha🤣sbb baby sya kots suru mkn banyak wkwkwk😅

Skrng bby dh nk masuk 6 bulan mula berak ii tkut salah mkan tpi mkn ok je hm harap ii bby tkde pape sihat ank pertama

Pernah. & imagine mcm contraction. Ada yg ckp sama mcm sakit perut memulas, ada kata tak. Tp period pain pernah rasa.

2/3 hari ni kena cirit birit kandungan dh masuk 35w 6hari ni baru kena cirit birit... 4/5 kli juga pi toilet..