Masa hamil pernah tak anda alami cirit birit?
Voice your Opinion
Ya
Tidak

55905 respon

225 Balas

pernah alami..tapi alhamdulillahhh hari ni kena esok dah ok.tambh pulak esok harinya kena pergi vaksin 😂😂...takut jugk dlm msa nk tunggu tu takut ke tandas je.saya rasa cirit birit hari tu sebb makan sambal kerang nasi lemak(kerang tambah)malam tu memang memulas2.sy prgnat twins..mak mertua buatkn sy air selasih + kembang semangkung (di rendam air panas suam dgn makan pucuk daun pokok jambu.alhmdulillahhh dh tk cirit 😊

Preg anak pertama tone sakit perut mau beranak lah rasa cirit birit .. time tu belum buka pintu rahim .. so kena cek detakan jantung anak lepastu disuru berehat sebentar ..lepas tu nurse cek bayi mengeras atau tidak .. anak mengeras 5minit je .. terus panggil doc pakar bincang .. time to posisi anak pertama songsang terpaksa emergency czer .. skg anak pertama umur 3tahun 1bulan lebih .. dah nak adik baru katanya😊

badan kita sensitif masa mengandung....tu yg misi bgtau....saya pernah makan tapai....somtam....yg menyebabkan saya cirit birit....mmg lembik....huhuhuu....tp baru2 ni...makan durian...mkn 2ulas jer sebab nk hilangkan teringin tu.... alhamdulillah ok jer....ade rase memulas tp xcirit....sbb misi pesan jgn makan mknn yg jenis panas....mungkin masa terkena cirit tu makan byk.....

Sye kandungan yg kedua ni kerap betul masuk tandas, saye perasan la lepas makan zincofer pagi tu jarak utk makan 2 jam , lepas dari tu Sye baru je nak makan mesti akan masuk tandas .. kemudian sarapan mcm biasa lepas dari tu pun masuk lagi tandas 🥲. kandungan pertama takde pun mcm nih.. ke normal Klau mcm tu .. satu hari 3 kali Buang air besar

saya minum apa2 jenis susu sy cirit birit sy xtawlh sme ada sy mengalami lactose intolerence time hmil nihh.. sbb dh try smua susu still sme even susu choclate.. dri enfamama k anmum.. susu kotk pn doc suggest still sme klau sy mkn keju auto munth..any suggestion x??

1y ago

dh try mmg xbole.. last2 doc bgi calcium.. teln lh spnjg kehamilan..

Kalau saya semester 1&2 selalu crit birit seksa amat kkdg kerap nak mkn buah baru ok, masuk je semester 3 ttiber dah tukar pattern, asl makan je nak membuang asl mkn je confirm membuang, tak ya lagi nak makan buah bagai, hmp taktau ni normal ke tak 😓🤣

Sye terkena cirit birit masa bulan lepas. Sye pergi langkawi, pstu ngidam mkn burger. Order burger tepi jalan, daging dia msk tak betul. Esok tu sye kena muntah2 & cirit birit. Perut pula rasa bisa. Alhamdulillah bila check, baby takde apa2 baby sihat je.

2hari lepas trkena cirit birit.. Sampai nk pitam.. Doc masukkn drip.. Keesokkan dtg plk problm lain.. Semua zat low.. Dada trsekat dn sakit² sperti mcucuk²..skrg trpaksa admit ward lg utk pntauan doc lg..

sblum 30w slalu kena sembelit, smpai takut klau nk membuang.. lps 30w asyk skit prut je, senang membuang.. skrg da 32w.. nk kata cirit x jgk tp najis da x keras mcm sblum nie.. normal ke cm tu ye.. ke tanda2 nk bersalin jgk mcm tu.. 😅

Pernah.. Masa anak kedua... Puncanya makan donut sambal YG x beringat2... Ngidam lama YG kwn jual KT kampung... Lembut n agak pedas donutnya.. 😄😄.. Adalah 5 ketul donut sekali makan.. sudahnya Masa malam tercirit2... 😄