Masa hamil pernah tak anda alami cirit birit?
Voice your Opinion
Ya
Tidak

56167 respon

226 Balas

baru pernah nie...masa pregnant ank yg sebelum...memang tak penah...mabby because i have gdm...mkanan pun kena seimbang bagi mengelak terlebih gula dalm darah...lepas makan ayam mesti cirit...kenapa ye???🤔

anak pertama dan kedua sembelit. anak ketiga dan sekarang mengandung anak keempat asyik cirit birit. masa mengandung anak ketiga nyaris keguguran sebab cirit birit selama seminggu kerana banyak makan halia.

saya memang alami alahan muntah & cirit birit dari anak pertama sehingga anak keenam :) so, itu adalah perkara biasa bagi saya..nothing much i can do. tunggu sehingga alahan berhenti jer.

Sekarang sembelit. Susah betul nak buang tiap hari. Apa nak buat ya? Boleh ke consume shaklee esp tu sebab minum tu tiap pagi mesti akan membuang. Skrg bila dah stop terus sembelit.

sedang mengalami. tak tahan even pedas sikit je. tak pedas langsung kat tekak. esoknya confirm cirit. 😅 skrg makan pun tgk merah je taknak walaupun pencinta masakan pedas.

anak no4 22w ne saja sy kena gastrik dgn cirit birit dua hari TDK terkira sdh keluar masuk tandas..Smpai p hospital kena tahan sehari saja kasih masuk ubat dan tambah air..

sedang mengalami. pregnant twins ni sgt2 sensitif pd makanan yg pedas. pedas sikit je terus cirit birit. berbeza dgn 1st pregnancy, dulu semua pun boleh mkn dgn gembira. 😂

4y ago

kan.. sama la.. dulu biasa² je bby sorg,skrng twin silap mkn cirit birit terus.. humm.. nak mkn apa² kena fikir skrng ni..

Ya. Oh patut lah saya selalu membuang'😳pda minggu ni. Saya ingt baby ada apa2. Bila tengok apps ni dpt tmbah pengalaman. TQ! For this apps😍🤗#21weeks

Pernah, masa sebelum 2 hari lagi nak bersalin. Risau ja baby ada apa2. Tapi alhamdulillah she is okay in tummy! 😘

sudah sebulan kena cirit birit yang teruk..makan lah ape sekalipun,pedas atau tidak..tetap kena cirit birit sampai warded..risau dekat baby jew..