Pernah atau tidak anda mengangkat barang berat ketika hamil?
Voice your Opinion
Pernah (komen trimester ke berapa)
Tak pernah

2022 respon

127 Balas

Hamil ke tak memang hari² angkat berat dan lasak. Faktor kerja. Tapi masa preggy limit la sikit risau baby stress kat dalam. Now dia pun dah 4 bulan setengah memang dah nampak ciri² sado 🤣

awal trismeter..ngn 3rd trismeter..pdhal ada mslh uri bwh ni n bhaya...angkt berat2.. sbb kekdg lupa..😆😆✌yg awak xleh angkt berat2.. dh setel mengalihkan br teringat..hehe..

1 trimster tp kena tegur suami. 2 trmster kureng 3 trmster , agkat sikit2 mcm sidai pakaian. tp kalau berat sgt, saya taknak angkat. first baby , semua benda risau huhu

dulu tktau pun mengandung anak sulong. kemain angkat tong gas. dulu kerja kedai makan. skrg srt je. tgh mengandungkan nombor 2. moga baik baik saja.

pernah..tp masa ni x taw peknen.. angkat stall burger dgn husband.. bile dh taw peknen mmg husband x bg dh angkat barang berat2 lagi..

dri awl prgnt smpi ke tunggu hri urus rumah, tanam padi... Jenis yg X suka diam klu diam Naik drh diotak.. mgamuk X tentu pasal😂

dr awal smpi bersalin..keje promoter byk main ngan carton besar bile stok smpi..nk pulak klu stok seluar smpi..berat yg amat..

Dari Awal Pregnant sbb stay Ngn mil . skrg Dah xstay ngn mil xbuat Kja Berat. Dulu terpaksa sbb Kena Hina selalu

Dari start pregnant sampai sekarang sebab faktor kerja. kadang² ada kawan yg datang membantu jika tak sibuk

1st trimester tak tau tgh pregnant angkat brg nk pindah rumah.. Syukur Alhamdulillah semua nye baik2 shj.