Baby disember 2020

Halo² mumy.. Ada yg sama due dgn saya 20.12.2020 tpi sdh bslin...sis blum ada tnda² lg.. Sis hrp kita semua diprmudhkn brslin amen² #firstbaby

Baby disember 2020
44 Balas

Sy dulu 38minggu br ada tnda bersalin. Contraction. Dr rs nk berak tp x berak dlm 2 hari then strt contraction smp cubit2 husband. Pagi x kuat mlm jd kuat. Smp tgk husband: aku tgh than sakit, ngkau syok tidur berdengkur ye. Nxt day jst nk chck bukaan kt hospital, tau2 terus kna suruh admit sbb dh 4cm. Belah petamg lps kena seluk, doc suruh caesar sbb ms seluk dia dpt rs tali pusat dulu. X bagi deliver normal. Bhaya for baby. Tgh mlm tu tolak ke ops room

3y ago

Itulah tnda yg sy rs. Mcm nk beram tp x berak. Baring x rs. Tp bila duduk Rs bontot penuh. Mcm rs sembelit tu.. . Tp sy strt 38 mnggu. 37 mnggu sy cm rs tulang pinggul or panggul tu mcm berisi or berat. Tnya nurse baby dh kat bwh ke dia kata belum. Tnya doc, dia scan dia ckp ohh baby u dh msk panggul ni... Anytime ni. Risau terus. Jalan pun kaki kepit rapat2 takut baby keluar😂

due date sy 1/1/21, skrg kndungan sy 35mggu 4hri.. 11/12 jumpa doc pakar, utk scan dan trus bagi tarikh bersalin. sbb bby dlm besar 2kg lebih, doc pesan kna bsalin awal, jd dlm jangka sy, mmg dlm pertengahan bln 12 ni brsalin.. smoga kita smua dpermudahkan smasa proses bersalin kelak momy2💪🏻💪🏻

3y ago

amiinn.. ya..sy pun sma juga, secara paksa ataupun normal..🤲🏻

sama EDD sy dkt buku pink sis 20/12 ... tapi dkt apps nie EDD sy 17/12 ... hihihi ... mummy is tak kesah mane² pun janji baby selamat sihat dan dipermudahkan urusan mummy and baby nnti .... semoga kita semua dipermudahkan urusan untk bersalin nnti .. goodluck mummy²tap sklian 😘

due saya 22/12.. tapi saya takboleh lebih due, sbb 19weeks masa tu saya ada keluar darah, kalau belum bersalin..21/12 mesti admit ward, doc kasi bersalin. dan 21 tu pulak birthday saya..sekarang belum ada tanda lagi, tapi perut kdg2 asyik mengeras, kerap kencing,

EDD 26 Dec 2020. Baby macam dah kurang sikit aktif, risau juga tapi bila pergi check doctor kata semua okay. Baby dah engaged dan banyakkan berjalan, makan buah. Tunggu masa je ni. Semoga dipermudahkan bersalin ameen.

saya due 17/12.. semalam perut mengeras lepastu malam tadi saya pegi hospital check bukaan 1cm , then kena balik.. doakan saya semoga bukaan cepat lagi buka dan dipermudahkan urusan bersalin ya🥰

due date kita sama.. tapi baby masih breech.. esok nak jmpa pakar utk pusingkan baby.. doakan semoga urusan saya esok dipermudahkan yeaa ibu².. semoga kita dlm lindungan Allah..

Due date 23 /12 tapi ikut last period saya 16mac ..so Due date sebenarnya 21/12 .. belum ada tanda ..baby bukan main aktiv 👶 semoga di permudakan segala nya Amin 🥰🥰

saya serah diri esok...due sya 4hb 12... kerap juga perut ni mgeras tpi blom ada tanda2 juga...sy xbolh lbh pda 4hb sbb sgkut gdm..smga dipermudahkn ..aaminn

due 24 dec..dah bersalin 16 dec haritu...hari yg sama dr johor ke kl..balek rumah mak standby nak pantang..sampai tgahari..petang da admit..nasib balek awal..😅