PREGNANCY

Halo semuanya.. Sy kini lg hamil kira2 6w, selera makan yg bagus, tiada morning sickness dan sering lapar... Ada yg sama macam sy alami??

26 Balas

Sy.. Yg penting kawal pemakanan spy berat x naik mendadak... Mcm sy... Asik kena ngn nurse sbb berat terlebih naik sbb asik mkn shj yg kurang berkhasiat 😅. Doc suruh induce 39wk sbb takut baby membesar klu tggu lg lme. Alhamdulillah, baby keluar 3.465kg. So, kawal nafsu mkn yeee sis. Boleh mkn kerap, sederhana & berkhasiat.

Sama dengan saya sis 🤭 sampai dah akhir trimester takde morning sickness pon. Kecuali kalau lambat makan, perut masuk angin baru la buat hal kena cirit birit and muntah.. Alhamdulillah sepanjang pregnant ni dipermudahkan.. Doakan saya selamat melahirkan bulan depan yee.. Skrg dah 35w 🤭

Sy 6w skg.. tgh alahan😭 selera makan ke lauttttt...... slalu sgt pedih ulu hati........ dlu suka mkn pedas,,, skg da xblh mkn pedas .. sikit pn xblh😅 semua bnda yg sy sukaaa jd xleh mkn daa

5y ago

Sama lah sis. Risau jugak bby nnti nk dapat mknan mcm mna. Kita nk mkn pun xbleh

masa mengandung anak pertama 9w bru ada morning sickness , ni tgh mengandung anak ke2 6w1d blm ada morning sickness , selera bkn main lagi pastu kalau lmbt mkn je trus msuk angin 😅😅

Hy.. Sy pon 6w jgkk sy ponn xde moning sickness yg terokk just klu nmpk nasi tu rse mmg mlaz nk mknn n sy pon sme sering lapar,, xsmpai setgh jm je da lapa blik

4y ago

Sama la kita, x larat nak mkn nasi

Saya pon sama 6weeks, x de morning sickness, Tanya mak, mak kata masa dia mengandung dulu 4 anak pun x de morning sickness so kita ikut emak la... 😊

best nya xde morning sickness 😭 saya ni dri 4 week morning sickness teruk sgt2 😢 smpai lah 12 week ni... mkn apa semua tak masuk perut 😩.....

4y ago

better jgn puasa . try je mkan ape yg tkak nak . ambik dlm kuantiti sikit pun jd la . jgn lgsung tak mkan . thu seksa sgt rasa . keep strong sis .

Ya..Sis...Alhamdulillah sebab xda morning sickness,kalau nafsu makan kita berselera baguslah sis...sekurangnya kita bertenaga utk kandungan kita

Sy wktu 6weeks pom mcm tu.. Msuk 8w dh muntah2... Mkn xleh telan dah.brt jatuh. .and 12week ok balik.. Mkn ok muntah dh xde..

Saya takda morning sickness, tpi bila dah 11w, ada lah 2-3hari baru muntah, tu pun sekali dua je.berat makin turun.