Tips scann

Hallu mommies, ada tak tips untuk pergi scan gender baby? 2kali pergi scan, 2kali takmau tunjuk. Dia kepit je kaki dia 😌 Dah try minum air sejuk and aiskrim masam² before scan, still takmoooo 😂

25 Balas

sma la sya dlu pn mcm tu .. 2x pergi scan dia malu nak tunjuk .. maybe dia tau ummi dia nak tau sgt gender tp dia nak bg surprise 😂 tp skli pergi scan kali ke-3, sya mls nak ambil thu psl gender janji sihat ckup sifat .. skli doctor tnya : awak dah tau gender bby awak? me : tak tahu lg doc : nak tahu tak? me : nak doc : tgok mcm perempuan haha skli kluar sungguh baby girl 🤭 dia pndai tau pujuk ummi dia klu ummi dia dah mls nak layan .. ingt dari dlm perut je .. bila dah kluar umur bru setahun dah reti pujuk ummi dia .. klu sya marah sya palingkan muka xnak tgok dia tp dia bijak ambil hati ummi dia .. dia tgok muka ummi dia, bila kita pusingkan kepala tgok tempat lain, dia cuba renung kita smbil senyum n gelak .. mata n kpla ikut mana pergi muka ummi dia 😂 kecik² dah pandai ...

saya buat scan 5d masa 23w haritu saya makan makanan yg saya suka kentang mcd + aiskrim 😂 mula2 mmg dia bergerak x berenti2 tp tggu turn dkt klinik dkt 40minit elok baby tidur balik dlm perut bila scan mmg dia tunjuk muka pastu tutup pakai tangan, siap menguap doktor tolak2, last2 terus muka dia betul2 depan perut, x nampak terus nak scan sbb dekat sgt hahahah marah agaknya usik dia tidur gender pulak, alhamdulillah mmg baby tunjuk terus bebird dia mmg jelas dia kangkang kan kaki jadi, sis makan makanan yg sis suka pastu cakap lah salu dengan baby esok tunjuk muka tau, ayah nak tengok diaa... gitu hehe

Last week saya baru je buat detail scan . Masa tengah mandi nak bersiap , saya gosok perut kiranya macam bercakap dengan baby lah . Saya cakap baby harini mama papa nak pergi scan , nak tengok perkembangan baby , baby nanti tunjuk lah ya gender senang mama nak beli barang . Alhamdulillah masa scan tu baby tunjuk terang terang gender dia . Mula mula muka marah mungkin kena kacau kot , lepas tu doktor duk godek godek lagi perut ehh dia senyum dah .

hehehehhe alahaiii comeynye...kalau saya ...masa scan dlu dia tutup mke...jenuh pakar tu nak scan untuk detail dalam buku...pakar tu suruh saya berjalan la...gerak gerak la...lepastu scan semula ..ehmph! sampai sudah dia tutup mke dia ngan tangan tu...last last dpt lihat sebelah mke je... now anak dh usia 2 bulan..alhamdullilah xde apa apa masalah ...mungkin baby sis nak bagi kejutan kottt :D

sy baru scan..memula tk beri kerjasama mmg tk nmpak apa..nk tngok muka guna 5d pun dia tk bagi tunjuk..kaki tangan semua kt muka..hahaha geram je rasa..last pujuk baby..tnjuk gender doc kata perempuan..tanda² lelaki tk nmpak mcm bola dan bebird..kalu air ketuban kt celah kaki lurus tu tanda baby perempuan..sy mmg nk sngt anak no 2 ni anak perempuan

Last week baru buat detail scan. Alhamdulilah terang2 dia tunjuk boy. Hehehe. Sblm appointment tu mmg lapar. Balik umah makan nasi lauk sardin je ngan air sejuk. Then siap2 pegi klinik. Bila scan je, haa x dok diam terus. Bahagia agaknya dpt sardin ngan air sejuk. Hahahha. Sorok muka la, tgn lah. Bertuah btol. Hehhehhe

Saya masa scan baby pun malu2 nak tunjuk, pujuk2 Gosok xnk gak toleh. Last2 Doctor ckp puan pergi jalan2 dlu, makan ke. Nnty dtg Balik lagi 1jam. Alhamdulilah nak pulak Dia tunjuk. Nasib klinik yg saya pergi scan doc tak rushing n boleh Tgu patient. Salu klinik lain ada sesi 45min, Kalau xtnjuk xda pun nk bg extend

Huhu sy 2x scan doktor ckp mcm girl. Doktor sebut je girl terus dia pusing badan dia ke dalam. Pemalu nau nau la anak sulung sy ni. Huhu. Scan kali ke-3 kt KD saje la sy ckp doktor boleh x nk tau jantina? Dia ckp boleh kita cuba kalo nmpk ye. Elok je hbs ckp terus dia posisi sujud doktor ckp. X dpt tgk lg. Hahaha

klau sy hritu...sy mkn mcm² smpai knyang😂air tropicana twister...air kelapa sejuk..pstu mkn bihun sup...mkn ais krim..smua sy sapu...pstu saat nk gi scan scara automatik dye tnjuk dye punya tu😂😂😂satu lgi pujuk² la dye ckp² dgn dye biar dye bgi krjasama🤭

2y ago

21minggu...jelas nmpk dye punya gender😂scan dkt kk pun sama jgk nmpk gender yg sama🤭

mcm ank pertama sy dulu setiap kali check up mesti ank tak bg kerjasama 🤣 kepit je. time nak scan sentuh perut tu baby punya kick mmg dye tak bg doktor sentuh 🤣 doktor ingat baby boy last2 baby girl 🤭 perangai mcm baby boy 🤣🤣🤣 nasib tak beli baju baby boy